VideOlar

Am Yalayışı Am Emişi Göt Sex porno

RECEP İVEDİK İÇİN NE DEDİ?


Türk sinemasının tecrübeli aktörlerinden Salih Güney, son dönemin gündemdeki filmi Recep İvedik için “Benim Recep İvedik gibi filmlere ayıracak vaktim yok” dedi.

Yalova Belediye Konservatuarı’nda tiyatro oyunculuğu dersleri veren Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden Salih Güney, AA muhabirinin Türk sinemasının son dönemdeki yapımları hakkında sorularını yanıtlandırdı.

Güney, Türkiye’nin en çok gişe elde eden filmi olan ve ikincisi vizyonda olan Recep İvedik filmini nasıl bulduğu sorusuna “Filmi izlemedim. Benim böyle filmlere ayıracak vaktim yok” diyerek yanıt verdi.

Türk sinemasının şimdiki durumunu eleştiren usta oyuncu, “Trajikomik Türkiye’nin filmleri de trajikomik bir halde” tabirini kullandı. Güney, şöyle konuştu:

“Vizyondaki filmleri bir tabloya benzetirsek bir ressam gözünü yoracak bir tabloya bakmadan geçer gider. Gözünü kirletmez. Dolaylı olarak ben de gözümü kirletecek filmlere vaktimi ayırmam. Gora’lar, Recep İvedik’ler çocuk filmleri gibi. Komik şeyler. Türkiye şu anda komedi ile döndürüyor kendini. Bu durumu da trajikomik buluyorum. Hasılat yapmaları ülkenin içinde bulunduğu durumun göstergesidir” dedi.
Kadir İnanır’ın “Efsane yapmayın bu İvedik’i. Türkiye’de en çok izlenen film tartışmasız olarak Selvi Boylum Al Yazmalım filmidir. 70 milyon izledi. Efsaneleri yok etmeyin” sözlerini hatırlatan Güney, şu şekilde konuştu; “İnanır bir yerde doğru söylüyor. Selvi Boylum Al Yazmalım kült bir filmdir. Her zaman değer görecektir. Her zaman izlenecektir. Ama Recep İvedik bir süre sonra herkes tarafından unutulacaktır. Bu arada ben de esprili bir gönderme yaparak derim ki, bugüne kadar Türkiye’de en çok seyredilmiş film rol aldığım Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’dir. Hasılat açısından bakarsak oynamadığı ülke kalmadı. Ve hala her 23 Nisan’da çocuklarımıza oynatılır.”

Türk sinemasının ne durumda olduğunu görmek için tüm filmleri yakından takip etiğini söyleyen deneyimli oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir filmin kişiye vermesi gereken mesajlar vardır. Ancak bizim filmlerde durum hiç böyle değil. 15-20 dakika izliyorum. İletişim kopmaya başlıyor. Kamerada hız görmemeye başlıyorum. Oyuncuda hız görmemeye başlıyorum. Çok ağır bir kamerası var Türk sinemasının. 21. yüzyılın kamerasına Türk sinemasının kamerası yetişemiyor. Gerçekleri kabul edelim. Oscar ödüllü filmlere ve oyunculara bakıyorum da. Onların performansları konusunda söyleyecek söz bile bulamıyorum.”
Güney, Türk sinemasının kaliteli yapımlara imza atması için birkaç prodüktörün bir araya gelerek yapacakları ciddi bir yatırım ile Türkiye’yi tanıtmalarının mümkün olabileceği tavsiyesinde bulundu.

-AŞK-I MEMNU DİZİSİ
Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanan ve televizyon dizisi haline getirilen Aşk-ı Memnu dizisinin ilk kez 1974 yılında TRT için çekildiğini ve kendisinin ‘Behlül’ karakterini oynadığını hatırlatan Güney, şu anki dizinin hikayeyle ilgisi olmadını savundu. Güney, Gerçek hikaye ile yakından uzaktan ilgisi yok. Halit Bey herhalde yukardan yazıp göndermiyor. Adını yasak aşk koysalardı. Ne kurgusu doğru ne de karakterlerin rolleri. Oyuncular hakkında yorum yapmama gerek yok. Herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getiriyor sadece. Behlül karakterini oynayan Kıvanç hemşerimdir. Sevdiğim bir insandır. Kendisinin de itirafları vardır. Oyuncu olmadığını kabul eder. Dolayısıyla ben iki karakter arasında kıyas bile yapmam. Ancak riskli bir roldür. Evin genç kadınını baştan çıkaracağı için itici bir roldür. Bıçak sırtı denir böyle rollere. Biraz dozunu kaçırdınız mı antipatik olursunuz” yorumunda bulundu






Hit :185

0 Comments:

Post a Comment



Etiketler

About this blog

Labels

Blog Archive